• Τμήμα του μονοπατιού

  "Το μονοπάτι Ε4 ελίσσεται ανεβαίνοντας στο καταφύγιο Α"

  φωτο: Rob Snow

 • Ε4 προς τις κορυφές

  "Μετά από περίπου 2-3 ​​ώρες πεζοπορίας μετά το Καταφύγιο Α φτάνετε στις κορυφές, μέσω της διαδρομής Ε4."

  φωτο: Rob Snow

 • Κεραμίδι και Σπιθάρι

  "Οι χιονισμένες κορυφές των βουνών, προσφέρουν πάντα ένα εντυπωσιακό θέαμα."

  φωτο: Rob Snow

 • Οι προμήθειες είναι καθ’ οδόν!

  "Για να εφοδιαστεί το καταφύγιο με προμήθειες ένα καραβάνι από μουλάρια ανεβαίνει αρκετές φορές την εβδομάδα."

  φωτο: Rob Snow

 • Θαυμάζοντας τη θέα ανάμεσα στα σύννεφα

  "Μια μαγευτική θέα από το μπαλκόνι του Καταφύγιου Α, βλέποντας από ψηλά το φαράγγι του Ενιπέα νωρίς το πρωί"

  φωτο: Rob Snow

 • Snow capped tops of Mount Olympus

  "As winter sets in, so does the snow, and Olympus becomes topped with a white blanket for almost half the year."
 • The E4 trail to the top

  "The winding path moves up a constant slope among some vast and open landscapes."
 • 52 peaks rise upwards

  "Mount Olympus is a large National Park that has a cluster of peaks that span it's area. With many a path to follow the trekking possibilities are endless."
 • Exploring the seasons on Olympus

  "Refuge A is open from May to October, and the trip in any given month is a festival of sights, and sense overloads that makes this a special retreat."
Διαδρομές στον Όλυμπο

ΠΡΟΣΟΧΗ!
Πρώτον, πρέπει να σημειωθεί ότι οι επισκέπτες στο βουνό, θα πρέπει να ακολουθούν τα σημαδεμένα μονοπάτια, εκτός κι αν συνοδεύονται από οδηγό ή άτομο που γνωρίζει πολύ καλά την περιοχή. Κόβοντας δρόμο ή χαράζοντας νέες διαδρομές μπορεί
να αντιμετωπίσετε πολλά προβλήματα,ακόμη και να κινδυνεύσει η ζωή σας!

Ο Εθνικός Δρυμός Ολύμπου καλύπτει μια μεγάλη περιοχή .Υπάρχουν πολλές διαδρομές στο βουνό που περνούν μέσα από ένα μοναδικής ομορφιάς τοπίο .Τα περισσότερα μονοπάτια είναι σηματοδοτημένα με πινακίδες ή με ζωγραφισμένα σημάδια στα δέντρα ή τα βράχια, για να βοηθήσουν τους επισκέπτες να βρουν το δρόμο τους. Σύμφωνα με τους κανονισμούς του Εθνικού Δρυμού : Δεν επιτρέπεται η κοπή και συλλογή των αγριολούλουδων και το κυνήγι. Επίσης, απαγορεύεται η κατασκήνωση στο βουνό, αλλά και το άναμμα φωτιάς είτε για να ζεσταθείτε ή για μαγείρεμα. Παρακαλούμε να μην αφήνετε τα σκουπίδια σας στο βουνό. Μπορείτε να τα μεταφέρετε μέχρι το επόμενο κάδο απορριμμάτων, ή κάδο ανακύκλωσης,όλα τα καταφύγια διαθέτουν έναν! Επίσης παρακαλούμε να είστε πολύ προσεκτικοί με το κάπνισμα και ειδικά με τις γόπες σας! Κρατήστε το βουνό όμορφο και καθαρό!

Πολλοί επισκέπτες του Καταφυγίου Α ξεκινούν την πεζοπορία τους από τα Πριόνια. Ωστόσο, ανάλογα με το χρόνο που έχετε στην διάθεσή σας και με το πόσες ημέρες θα αποφασίσετε να μείνετε στο καταφύγιο, υπάρχουν κι άλλα πολλά μονοπάτια που μπορούν να σας οδηγήσουν εκεί, καθώς και στην κορυφή. Απλά επιλέξτε μία από τις παρακάτω εικόνες και θα σας μεταφέρουν σε έναν πλήρη κατάλογο από επιλεγμένες διαδρομές γύρω από το καταφύγιο A. Σημείωση: Αν θέλετε να εξερευνήσετε κι άλλα μονοπάτια γύρω από το βουνό, μπορείτε να βρείτε ένα πλήρη κατάλογο εδώ!